Wie zijn we en wat doen we ?

Kermis is levende traditie. Het is het enige volksfeest dat bij iedereen in de buurt komt. In heel Nederland, in elke plaats of gemeente. De kermis heeft een eeuwenoude geschiedenis. Een geschiedenis van mensen, geloof en ongeloof, uitvindingen en attracties. Van plezier en vermaak voor iedereen. Want kermis is meer dan een feest van zwieren, zwaaien en zuipen

De Stichting Kermis-Cultuur vraagt aandacht voor de rijke historie van de kermis. De leden van de stichting verzamelen, documenteren, onderzoeken en exposeren. Zij geven de kermis die extra aandacht die dit fenomeen verdient.

Wij zijn een particuliere vrijwilligersorganisatie. Verzamelaars, bouwers van miniatuurattracties, publicisten en onderzoekers werken er in samen. Het is een club van liefhebbers en kermisgekken die meer willen doen met hun hobby.

De Stichting Kermis-Cultuur geeft publicaties uit, organiseert tentoonstellingen, beheerst websites en houdt lezingen. Zo bundelen wij enthousiasme en kennis. De Stichting heeft een uitgebreid netwerk als het gaat om eigenaars van (historische) verzamelingen, archieven, (miniatuur) attractiebouwers en alles wat te maken heeft met de hedendaagse kermiswereld in al zijn facetten.

Stichting Kermis Cultuur bestaat uit de volgende kermisliefhebbers :

Voorzitter: Mr. Drs. Arno de Kort

Vice-voorzitter: Bert van Houten (tevens organisator kermisexposities)

Secretaris: Piet Winkelmolen (algemene informatie)

Penningmeester: Jan de Graaf (rondleidingen & presentaties)

Bestuurslid Hennie van Oers (archivaris, digitalisatie en publicaties)

Bestuurslid Martin van Gisbergen (archivaris en digitalisatie)

Bestuurslid Marc Schellekens

Bestuurslid Drs. Godrie Spijkers (Pr en webmaster)