De mensen achter www.kermisvantoen.nl

In 2007 is de website www.kermisvantoen.nl begonnen. Kermisliefhebbers Hennie van Oers en Martin van Gisbergen kwamen met het idee om deze site te bouwen. Al snel werden ook Marc Schellekens, Godrie Spijkers en Ton Vialle betrokken bij de voorbereiding.

In 2007 is de site van start gegaan met de Tilburgse Kermis. Een jaar gevolgd door Waalwijk. In maart 2009 is besloten om de site compleet te vernieuwen en een complete restart te maken. We gaan er voor om de kermis en zijn rijke geschiedenis toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Het www.kermisvantoen.nl team bestaat uit vijf mensen. Allen zijn bestuurslid van Stichting Kermis-Cultuur Nederland.

Hennie van Oers houdt zich bezig met het archiveren en digitaliseren van materiaal. Ook heeft Hennie enkele publicaties op zijn naam staan over de kermis. Hennie verzamelt het materiaal voor deze website.

Martin Van Gisbergen archiveert en digitaliseert veel materiaal voor de Stichting. Martin bewerkt materiaal voor deze site.

Marc Schellekens is webmaster van de site van Stichting Kermis Cultuur Nederland. Marc heeft daarnaast de site : Circus Kermis Infoweb

Godrie Spijkers is de domeinnaamhouder en webmaster van www.kermisvantoen.nl. Hij maakt materiaal geschikt voor deze website. Daarnaast is Godrie succesvol met de website www.hullygully.nl

Ton Vialle is een echte kermiskenner. Hij ontving in 2007 de Piet Maesprijs. Deze prijs wordt door de Stichting Kermis-Cultuur Nederland jaarlijks uitgereikt aan mensen die het kermisgebeuren vanaf de zijlijn, meestal belangeloos, promoot.

Deze website wordt ondersteund door Stichting Kermis-Cultuur Nederland