13 April 2013

Herdruk kermisboek: L'Autopede, 65 jaar Vlaamse draaimolen attributen.

De Vlaamse firma L'Autopede heeft afgelopen 65 jaar attributen geproduceerd voor draaimolens, babysporten, vliegtuigmolens, kinderrijscholen en andere kermisattracties. Miljoenen kinderen uit Belgie, Nederland, Duitsland en Frankrijk hebben op de kermis in de prachtige modellen van L'Autopede gezeten.

Piet Winkelmolen, bestuurslid van Stichting Kermis-Cultuur, heeft een boek geschreven over de geschiedenis van l'Autopede. Omdat de eerste druk binnen 2 maanden uitverkocht was heeft de Stichting Kermis-Cultuur besloten een 2e druk te laten maken.Het boek belicht het ontstaan van het bedrijf, de bloei, de internationale klanten, de opkomende concurrentie uit de kunststofhoek en diverse andere aspecten. Tevens maakt u kennis met de familie Baeyens, die in redelijke anonimiteit als eigenaar achter dit merk schuil gaat. U kunt genieten van meer dan 440 foto's en documenten die door de jaren heen gemaakt zijn, waaronder ca. 100 afbeeldingen van (voornamelijk Nederlandse) draaimolens waarop L'Autopede de attributen hun thuis hebben gevonden.Het veranderende tijdsbeeld op de kermis zult u ook enigszins terugvinden. Dit boek is daarom veel meer dan de titel, L'Autopede, 65 jaar Vlaamse draaimolen attributen, doet vermoeden. Een aanrader voor de kermisliefhebber, maar ook voor de oldtimer-fanaat.

Het ingebonden boek is full colour druk, heeft een 3 mm harde kaft en bestaat uit 190 pagina's. Het kost Euro 22,50, exclusief Euro 3,60 verzendkosten is te bestellen via (mail) kermisboeken@hotmail.nl. Na overboeking van Euro 26,10 op bankrekeningnummer 95.09.74.684 t.n.v. J. de Graaf te Amsterdam, penningmeester van de Stichting Kermis-Cultuur, zal het boek u zo spoedig mogelijk toegezonden worden.

Voor de Duitse, Franse en Belgische markt geldt een porto-tarifering van Euro 9.00. Boeken voor Belgie kunnen ook besteld (en afgehaald) worden bij L'Autopede in Melle en bij Retro Station in Antwerpen (Deurne). Adressen eveneens via onze mail verkrijgbaar.

Wij wensen u veel kijk- en leesplezier toe!!

Stichting Kermis-Cultuur (Nederland)